Rots en Water:

Training in weerbaarheid, wilskracht en zelfvertrouwen

Wanneer Rots en Water in evenwicht zijn, kan je opkomen voor jezelf (rots) en toch respectvol rekening houden met de andere (water)!

In de huidige maatschappij worden mensen steeds vaker geconfronteerd met uitdagingen die zowel innerlijke kracht als samenwerkingsvermogen vereisen. De Rots en Water training speelt in op deze behoefte. De basisgedachte is simpel, maar diepgaand: het balanceren tussen je eigen kracht (Rots) en de kunst van het samenwerken (Water).

Allereerst vertrekken we vanuit de kracht IN jezelf. Vervolgens leer je in contact met anderen je eigen krachten en grenzen ontdekken en op gepaste wijze aangeven wat je wel en niet wil. Deze training geeft een boost zelfvertrouwen.

Het programma is opgebouwd rond 2 begrippen: Rots en Water.

Aan de ene kant staat ROTS voor het kunnen aangeven van eigen grenzen, doelgericht zijn en een eigen weg kunnen gaan. Als je te veel rots bent, krijg je sneller ruzie of problemen met de mensen om je heen.

Aan de andere kant staat WATER staat voor contact maken, kunnen luisteren, samen naar oplossingen zoeken en de grenzen van de andere respecteren. Als je te veel water bent, houden mensen minder rekening met jou. Wanneer je beide kunt, heb je steeds de keuze om gepast te reageren. Daarnaast wordt deze training ook ingezet bij pesten, faalangst of zelfbeheersing.

Het is dus de kunst om Rots en Water in harmonie te brengen. Om stevig in je schoenen te staan, maar ook open te staan voor de wereld om je heen. Om jezelf te zijn, maar ook deel te maken van een groter geheel.

Kinderkamp Sterk in je Schoenen

Klein bosrijk - Halle-zoersel

Ons geweldige kinderkamp gaat door van 2-5 juli en is voor jongeren tussen 10j en 13j. De focus ligt op weerbaarheid en veerkracht en dat in een geweldige plek omgeven door natuur. Ik ben er zeker van dat dit niet zomaar een kampje is om kinderen bezig te houden. Zowel Peter Vervecken als ikzelf zijn beide erg gepassioneerde en ervaren Rots- en Watertrainers.

We kiezen er voor om kinderen samen te brengen zodat nieuwe vriendschappen ontstaan. In deze mooie en veilige omgeving kunnen kinderen experimenteren met grenzen, meer zelfstandigheid ontwikkelen en weerbaar worden door goed samen te werken. Veel van hetgeen we doen is gebaseerd op het Rots- en Waterprogramma. Natuurlijk maken we ook tijd om in de prachtige natuur te ontspannen die rond het huis gelegen is. Je kan altijd al eens een kijkje nemen waar we verblijven: https://www.kleinbosrijk.com/fotos

Wanneer kinderen ervaren wat het inhoudt om sociaal te zijn worden ze een vrij mens. Dit willen we leren door op een andere manier (met ons denken, ons voelen en ons doen) naar zichzelf, de ander en de situaties te kijken. We geven hen handvatten om mentaal sterk te zijn en voor zichzelf en voor anderen op te komen. Maar ook om samen te spelen te leren en te werken. Dit gebeurt op een andere manier dan in de schoolbanken of andere sociale competentie training. Namelijk door echt te ervaren en echt te doen!

De onderwerpen die in aan bod komen zijn onder andere:

Dit kamp schept een veilige omgeving waar kinderen met veel plezier en uitdaging kunnen leren over hun lichaam, hun gedrag, hun eigen kwaliteiten en die van anderen. En natuurlijk is er ook tijd voor een spannend bosspel, zelf vuur leren maken met vuurstenen en er op koken. Of lig je liever wat te chillen in de hangmat, speel je badminton of old-school buske stamp.

Praktisch

Wanneer:

  • START: dinsdag 2 juli 2024 om 9.30u. Best toekomen vanaf 9u.
  • EINDE: voorzien op vrijdag 5 juli om 17u. Maar kom om 16.30u dan laten we jullie graag zien wat we zoal gedaan hebben in een toonmoment.

Waar:

We leren en leven in het Vakantiehuis Klein Bosrijk, Middenstuk 8, 2980 Halle Zoersel. Dit huis heeft 2 slaapkamers een geweldige keuken en nog een grotere tuin met privébos en verschillende faciliteiten. Onderaan op de contactpagina van Klein Bosrijk staat een plannetje.

Prijs

Voor begeleiding, overnachting en maaltijden inbegrepen vragen we 400€ (voor het 2de kind 350€) te storten op Levensruimte met rekeningnummer: BE 89 9733 5578 1785 graag bij de vermelding de naam van je kind noteren.

Info en inschrijvingen

We kiezen voor een kleine groep kinderen (minimum 6 deelnemers en maximum 12). Indien er niet voldoende inschrijvingen zijn, dan worden jullie hiervan verwittigd en krijgen jullie het volledige bedrag terug. Na inschrijving ontvang je een mailtje met de laatste info. Bij teveel inschrijvingen werken we met een wachtlijst.

Voor verdere vragen kan je steeds terecht via mail (op de contactpagina) of bellen op nummer 0498 431 433 (Rut Van Hoof) of 0498 22 79 75 (Peter Vervecken)

Trainingsprogramma Rots en Water

Het trainingsprogramma is meer dan alleen theorie. Het is een actieve en dynamische ervaring. Vanuit beweging, spel en reflectie leer je je eigen rots- en waterkwaliteit kennen. Spelenderwijs ontwikkel je meer zelfbeheersing en zelfvertrouwen en samenwerken. Niet alleen door te bewegen, maar ook door hierop te reflecteren, ontdekken we meer over ons lichaam en onszelf. Bovendien, door actief naar elkaar te luisteren en kijken, leren we hoe we Rots en Water in balans te brengen.

Elke sessie is een kans om te leren en te groeien. Deelnemers worden aangemoedigd om te reflecteren op hun ervaring, om dieper inzicht te krijgen in hun eigen gedrag en reacties. De Rots en Water training is een reis naar het hart van wie je bent en hoe je je verhoudt tot de wereld om je heen.

Vooral geschikt voor mensen die:
Tijdens de sessie leer je:

Praktisch

Ik geef deze trainingen aan verschillende leeftijdsgroepen. Ze kunnen niet alleen worden georganiseerd in scholen, maar ook als naschoolse activiteit of tijdens kampen. Daarnaast kom ik in voorzieningen voor mensen met een beperking of andere kwetsbare doelgroepen.

Mocht je interesse hebben of meer willen weten over deze trainingen, dan bekijken we samen de mogelijke opties. Uiteraard beantwoord ik ook al je praktische vragen.