Rots en Water:

Training in weerbaarheid, wilskracht en zelfvertrouwen

Wanneer Rots en Water in evenwicht zijn, kan je opkomen voor jezelf (rots) en toch respectvol rekening houden met de andere (water)!

Deze training is gericht op samenwerken (Water) en je eigen kracht (Rots) versterken. Allereerst vertrekken we vanuit de kracht IN jezelf. Vervolgens leer je in contact met anderen je eigen krachten en grenzen ontdekken en op gepaste wijze aangeven wat je wel en niet wil. Deze training geeft een boost zelfvertrouwen.

Het programma is opgebouwd rond 2 begrippen: Rots en Water.

Aan de ene kant staat ROTS voor het kunnen aangeven van eigen grenzen, doelgericht zijn en een eigen weg kunnen gaan. Als je te veel rots bent, krijg je sneller ruzie of problemen met de mensen om je heen.

Aan de andere kant staat WATER staat voor contact maken, kunnen luisteren, samen naar oplossingen zoeken en de grenzen van de andere respecteren. Als je te veel water bent, houden mensen minder rekening met jou. Wanneer je beide kunt, heb je steeds de keuze om gepast te reageren. Daarnaast wordt deze training ook ingezet bij pesten, faalangst of zelfbeheersing.

Eerst en vooral start de training vanuit plezier, beweging en spel. Op die manier leer je je eigen rots- en waterkwaliteit kennen. Spelenderwijs ontwikkel je meer zelfbeheersing en zelfvertrouwen en samenwerken. Niet alleen door te bewegen, maar ook door hierop te reflecteren, ontdekken we meer over ons lichaam en onszelf. Bovendien, door actief naar elkaar te luisteren en kijken, leren we hoe we Rots en Water in balans te brengen.

Vooral geschikt voor mensen die:
Tijdens onze sessie leer je:

Praktisch

Ik geef deze trainingen aan verschillende leeftijdsgroepen. Ze kunnen niet alleen worden georganiseerd in scholen, maar ook als naschoolse activiteit of tijdens kampen. Daarnaast kom ik in voorzieningen voor mensen met een beperking of andere kwetsbare doelgroepen.

Mocht je interesse hebben of meer willen weten over deze trainingen, dan bekijken we samen de mogelijke opties. Uiteraard beantwoord ik ook al je praktische vragen.

Rots en Watertraining in Lier

School: Klimop - Mechelsestraat 25, 2500 Lier
 • Start groepstraining voor leerlingen van 9 tot 12 jaar.
 • We oefenen in kleine groepjes van 5 tot 15 leerlingen.
 • De reeks loopt gedurende 7 dinsdagnamiddagen van 15.45u tot 17u.
 • De lessen gaan door op:
  • 19 september (eerste les)
  • 3, 10 en 17 oktober
  • 7 en 14 november
  • 5 december (laatste les)
 • Inschrijven kan tot 15 september 2023 via het contactformulier of door te mailen naar rut@levensruimte.be.
 • De prijs voor de hele groepstraining is € 100. Betalen voor 15 september 2023 op het rekeningnummer van Levensruimte: BE89 9733 5578 1785. Vermeld zeker de naam van de deelnemer!
 • De training gaat door vanaf er minimum 5 deelnemers meedoen en maximum 15 leerlingen.